Передплата 2024 «Добра кухня»

За відмову носити маску — два роки у в'язниці

  • 24.10.2020, 17:50
  • 806

Прокуратура Ефіопії заявила, що люди, які свідомо порушують карантинні обмеження можуть потрапити до в’язниці на термін до 2 років

Про це повідомляє видання CNN.

Зазначається, що таке рішення ухвалили через те, що громадяни «розслабилися» після скасування надзвичайного стану. Наразі в країні заборонені рукостискання, обов’язкове соціальне дистанціювання, носіння масок та є обмеження кількості людей у громадських місцях. Та на думку влади країни, люди доволі розслаблено ставляться до карантинних обмежень.

«Зараз ніби COVID-у більше немає, громадськість зовсім не турбується про це. Це призведе до можливого збільшення поширення хвороби та може загрожувати країні», ㅡ заявила міністр охорони здоров’я Лія Тадессе.

Нагадаємо, Ефіопія ще у квітні оголосила надзвичайний стан через епідемію коронавірусу, та вже у вересні його скасували. У цей час у країні фіксували найбільші показники щоденного приросту хворих та нових смертей. Станом на 24 жовтня в Ефіопії зафіксували 92 229 випадків зараження коронавірусною інфекцією, з них 1 400 випадків ㅡ летальні.

Схожі новини