Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Посольство США радить американцям у Білорусі запастися їжею, водою та готівкою

  • 24.10.2020, 16:50
  • 722

Американське дипломатичне представництво у Мінську оприлюднило цей заклик, оскільки 25 жовтня спливає термін "народного ультиматуму", висунутого Олександру Лукашенку

Посольство США у Мінську на тлі оголошеного екскандидаткою в президенти Білорусі Світланою Тихановською ультиматуму владі країни рекомендувало американцям, які перебувають у республіці, уникати масових зібрань, а також запастися їжею, водою та ліками щонайменше на три дні.

«Минулого тижня був висунутий „народний ультиматум“ із закликом до уряду Білорусі виконати певні вимоги до 25 жовтня. У разі їхнього невиконання в рамках ультиматуму також були оголошені наслідки (протести, страйки, блокування руху транспорту та інші заходи)», — йдеться в повідомленні на сайті дипмісії від 23 жовтня.

Читайте також: Тихановська висунула Лукашенку «народний ультиматум»

У посольстві не виключають, що в цій ситуації правоохоронні органи і учасники протестів можуть активізувати застосування сили під час масових акцій. У зв'язку з цим посольство радить громадянам США вивчити можливість залишити країну літаком або наземним транспортом. Рекомендується також уникати місць масових заходів і стежити за місцевими новинами. «Створіть щонайменше триденний запас їжі, води, ліків, готівки та інших предметів першої необхідності на випадок надзвичайних ситуацій», — йдеться в повідомленні.

Крім того, дипмісія рекомендує завжди мати при собі посвідчення особи державного зразка, включаючи паспорт США з чинною білоруської візою або штампом про перетин кордону у разі безвізового в'їзду.

Схожі новини