Передплата 2024 «Добрий господар»

У США затримали чоловіка, який готував замах на життя Джо Байдена

  • 24.10.2020, 14:30
  • 777

Чоловіка затримали в штаті Північна Кароліна, коли він залишив фургон зі зброєю і вибухівкою біля банку

В ході розслідування з'ясувалося, що затриманий, можливо, хотів убити кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена, планував теракт в людному місці, а також зберігав дитячу порнографію. Про це повідомляє The Guardian.

Співробітники банку повідомили в Федеральне бюро розслідувань про підозрілий фургон. Правоохоронці обшукали машину і знайшли в ній гвинтівку, пістолет, боєприпаси, вибухівку, $ 500 тис. готівкою, а також книги з виживання, виготовлення бомб, саморобної зброї, ісламу, малюнки свастик і літаків, які врізаються в будівлі.

Пізніше чоловік прийшов в банк і запитав, де його фургон. Співробітники банку викликали поліцію і чоловіка затримали. Пізніше у нього знайшли ще зброю, а також підроблені водійські права. Правоохоронці знайшли на його комп'ютері фото і відео з дитячою порнографією.

Дослідження його мобільного і комп'ютера також показало, що ще навесні він шукав інформацію про Байдена, зокрема, його домашню адресу. Чоловік опублікував в інтернеті мем з написом «вбити Джо Байдена?». Підозрюваний їздив по району, в якому проживає кандидат у президенти, а в його записах знайшли позначку, яка закінчується словом «стратити».

На телефоні чоловіка виявили відео і фото з місць масових вбивств і записи про планування стрільби на Різдво або «чорну п'ятницю» в одному з торгових центрів.

Схожі новини