Передплата 2024 «Добра кухня»

Військові медики матимуть премії за лікування ковід-хворих

  • 24.10.2020, 14:10
  • 695

Військовослужбовцям військово-медичних установ, які лікують заражених COVID-19, тепер щомісяця будуть виплачувати грошові премії

Доплати нарахують за період від 2 червня 2020 року. Наказ про це підписав Міністр оборони України Андрій Таран, передає пресслужба відомства.

У Міноборони зазначають, що за певних прогалин у нормативній базі, військовим медикам не була передбачена додаткова доплата в розмірі до 300% від заробітної плати, яку вони повинні були отримати в рамках постанови уряду.

«Прийнято рішення виплачувати військовим медикам грошові премії, відповідно до Дисциплінарного статуту ЗСУ, в тому числі з фонду Міністра оборони України. Дані виплати будуть нараховуватися за період від 2 червня 2020 року. Тобто, всі наші бійці в білих халатах, які знаходяться на передовій боротьби з епідемією, отримають премії ще від червня цього року», — повідомив Таран.

Премії будуть виплачуватися і надалі, на період дії карантинних заходів.

Підставою для премії є довідка медустанови з інформацією про фактичний час лікування хворих на COVID-19 і віднесення особи до відповідної категорії. У Міноборони заявляють, що перші виплати відбудуться вже в листопаді.

Схожі новини