Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через похід до ресторану в локдаун, міністр охорони здоров’я може позбутись посади

  • 23.10.2020, 18:50
  • 1 076

У Чехії розгорівся скандал навколо міністра охорони здоров’я Чехії Романа Примули, якого журналісти помітили в одному з ресторанів Праги на тлі оголошеного локдауну через зростання кількості хворих на коронавірус

Фото урядовця без маски оприлюднила щоденна газета Blesk, передає Бабель.

Журналісти зафіксували, як Примула без маски виходить із ресторану Rioʼs Vysehrad. Разом із ним був голова фракції прем’єрської партії ANO Ярослав Фалтинек.

Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш після цього закликав Примулу подати у відставку.

«Помилка міністра Примули непробачна. У той час, коли ми просимо людей дотримуватися важливих правил, коли наші фахівці в галузі охорони здоровʼя борються на передовій, така поведінка абсолютно неприйнятна. Я попросив його піти у відставку, і, якщо він цього не зробить, я готовий його відкликати», — написав він на своїй сторінці у Twitter.

За Конституцією Чехії міністра звільняє з посади президент за поданням премʼєр-міністра, до того ж він може відхилити заяву міністра про відставку. В опозиції та уряді також розкритикували дії міністра.

«Правила мають діяти однаково для всіх. Пан Примула та пан Фалтинек повинні пояснити, що вони робили у розпал епідемії в ресторані, який мав би бути зачинений, та ігноруючи вимогу про маску. Це повна глум над громадянами, і таку помилку неможливо чимось виправдати», — заявив очільник МВС Ян Гамачек.

Водночас сам Примула заявив, що не збирається йти у відставку.

«Я нічого не порушив», — сказав міністр охорони здоров’я під час брифінгу.

Схожі новини