Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кам’яні скульптури із музею Дзиндри виставлять у Парку культури

  • 23.10.2020, 20:10
  • 923

Шість робіт із Музею модерної скульптури Михайла Дзиндри, що в Брюховичах, представлять випускники Львівської національної академії мистецтв

Завтра, 24 жовтня, в Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, о 16 годині, відбудеться офіційне відкриття нових кам’яних скульптур. Про це у коментарі Tvoemisto. tv повідомляє артдиректорка Світлана Кухарук.

Подія відбудеться в межах завершення Скульптурного симпозіуму у Львові. Шість робіт із Музею модерної скульптури Михайла Дзиндри, що в Брюховичах, представлять випускники Львівської національної академії мистецтв. Учасниками будуть Василь Гриневич, Володимир Семків, Ростислав Карпухін, Сергій Деркач, Денис Шиманський, Олексій Коношенко. Кураторка — директорка музею Аніта Немет.

«Зображення — абстрактні та символічні, однак водночас сучасні та дуже добре вписуються у наш простір. Їх, до речі, зможеш придбати кожен охочий. Ми б теж хотіли потім мати подібні у нашому Парку», — каже вона.

Скульптори працювали над роботами у Парку культури, за процесом можна було спостерігати. Зараз частину встановили на вул. Зарицьких, де завтра пройде презентація, а іншу частина — на верхньому майданчику, біля військового меморіалу.