Передплата 2024 «Добра кухня»

Європа і пандемія: до яких обмежень вдалися країни через коронавірус

  • 23.10.2020, 12:30
  • 632

У низці країн стрімко зростає кількість інфікованих COVID-19 людей

Європа сьогодні опинилася у зоні турбулентності і за стрімким зростанням хворих на коронавірус, і за радикальністю карантинних обмежувальних заходів. Про це розповіли в ефірі Сніданку з 1+1.

Так, першою у Європі Ірландія вирішила повернутися до загального карантину. Виходити на вулицю не далі, ніж за 5 кілометрів від дому і не приймати гостей удома — такі там нині суворі обмеження.

Чехія відучора також підтримала локдаун — поки що до 3 листопада. Прем'єр-міністр Андрей Бабиш заявив, що це рішення дається йому нелегко, але без нього вже за три тижні система охорони здоров'я не витримає.

Італія — країна, яка першою прийняла удар коронавірусу в Європі. Там вже заборонили всі вечірки в закритих приміщеннях та просто неба. В окремих регіонах запровадили комендантську годину. А це найсуворіший захід боротьби з коронавірусом аж із весни.

Швеція йде на обмеження, які повністю оминула під час першої хвилі пандемії. Старші люди, як і особи з зони ризику, тепер, як і решта громадян, мусять уникати масових зібрань, носити маски, дотримуватися дистанції.

Зазначається, що з урахуванням кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення, «червоними» наразі є 51 країна зі 194 країн, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Зокрема, в «червону» зону потрапили: Польща, Грузія, Хорватія, Румунія, Словаччина та інші країни.

У «зеленій зоні» наразі перебувають 143 країни.

Щодо 15 країн немає даних стосовно захворюваності на COVID-19.

Схожі новини