Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїльські лікарні вже закривають коронавірусні відділення

  • 22.10.2020, 19:40
  • 1 804

Процес закриття відділень і скорочення числа ліжок в профільних відділеннях йде у всіх великих медичних центрах

В останні дні ізраїльські лікарні почали закривати коронавірусні відділення в зв'язку зі спадом захворюваності, повідомляє кореспондент «Гаарец» Ідо Ефраті. Процес закриття відділень і скорочення числа ліжок в профільних відділеннях йде у всіх великих медичних центрах — «Іхілов», «Шиба», «Сорока», «Адасса Ейн-Керем», «Вольфсон», в лікарні Наарині та інших.

Число госпіталізованих пацієнтів зменшилася в порівнянні з піком навантаження в півтора рази. На сьогодні в коронавірусних відділеннях лікарень лежать понад тисячу хворих, з них близько 600 у важкому стані.

Важких хворих зараз вчетверо більше, ніж було після закінчення «першої хвилі» епідемії, і в півтора рази більше «граничного» рівня, проголошеного в травні «червоною рискою». Загальне навантаження на коронавірусні відділення вище квітневої в два з половиною рази — при цьому відділення закривають через велику кількость порожніх ліжок.

На піку «другої хвилі» епідемії 50 з 110 відділень загальної терапії були перепрофільовані під лікування коронавірусних хворих. Зараз йде зворотний процес — замість закритих коронавірусних відділень відкривають нові відділення загальної терапії до початку сезонної епідемії грипу.

Схожі новини