Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині почали реконструкцію дороги між Жовквою та Кам’янка-Бузькою

  • 22.10.2020, 19:15
  • 793

Роботи триватимуть в межах населених пунктів с. Дернівка, с. Зіболки та с. Батятичі, загальна протяжність ділянки реконструкції складає – 25,5 км

На Львівщині стартували роботи з відновлення ділянки дороги Т-14−25 Миколаїв — Городок — Жовква — Кам'янка — Бібрка на ділянках між Жовквою та Кам’янка-Бузькою.

«Ця ділянка має важливе соціальне значення для Львівщини, адже вона поєднує між собою не лише два райони, а й дві траси: М-09 Тернопіль — Львів — Рава-Руська та Н-17 Львів — Радехів — Луцьк. Відремонтована ділянка стане економічно вигідною для багатьох водіїв та дозволить значно зменшити шлях в дорозі», — зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Будівництво цієї автомобільної дороги є частиною проєкту реалізації великого транзитного кільця навколо Львова.

«Відновлена дорога — це потужний крок для розвитку економіки обох районів та частина великого транзитного кільця, яким зможуть пересуватися великогабаритні вантажні автомобілі в обхід об'їзної Львова. Будівництво дороги передбачає розширення проїзної частини до 8 м із встановленням відповідного якісного освітлення, зупинок автотранспорту, укріплення мостових переходів, зокрема переходу через річку Желдець, облаштування тротуарів, дощової каналізації тощо. Вірю, що до кінця року нам вдасться оновити рекордну кількість доріг на Львівщині — 242,8 км», — про це під час брифінгу повідомив народний депутат України від Львівщини Ростислав Тістик.

Кошторисна вартість проєкту будівництва становить більше мільярда гривень. У вересні Служба автомобільних доріг уклала договір на виконання будівельно-ремонтних робіт з підрядною організацією ТзОВ «Онур Конструкціон» на суму майже 976 мільйонів гривень.

В результаті реконструйована дорога відповідатиме параметрам ІІІ категорії. Передбачено:

  • улаштування підсилення та поширення наявної проїзної частини;
  • улаштування тротуарів;
  • влаштування зовнішнього електроосвітлення — 8,36 км;
  • влаштування дощової каналізації;
  • ремонт двох мостових переходів 19,9 м. п та 24,76 м.п.;
  • влаштування малої кільцевої розв’язки

На 2020 рік передбачено реалізувати більш як 100 мільйонів гривень. Завершити всю ділянку дороги планують до кінця 2021 року.

Схожі новини