Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кадрові зміни: у Державній митній службі новий очільник

  • 22.10.2020, 18:30
  • 767

Кабінет міністрів звільнив з посади т.в.о. голови Державної митної служби Андрія Павловського і призначив на його місце Євгена Єнтіса

Як повідомляє «Урядовий портал», відповідне рішення уряд ухвалив на позачерговому засіданні в четвер, 22 жовтня.

Євген Єнтіс обіймав посаду заступника голови митниці з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Він приєднався до команди ексглави митниці Максима Нефьодова у 2019 році, а до того працював в ДП «Прозорро».

Що про нього відомо:

  • Єнтіс раніше був керівником ІТ-відділу проєкту державних закупівель ProZorro. До слова, це пов'язує його з Нефьодовим, який був одним з ідеологів системи закупівель.
  • Євген Єнтіс одружений, разом з дружиною Яною виховують сина Давіда й дочку Аріну. Згідно з декларацією, проживають у Вишневому Києво-Святошинського району.
  • Також у своїй декларації за 2019 рік він вказав зарплату, отриману за місцем роботи в ДП «Прозорро», на суму 1 мільйона 324 тисяч гривень. Тобто трохи більше як 100 тисяч гривень у місяць.
  • Згодом він покинув роботу в ProZorro й займався підприємницькою діяльністю, поки у 2020 році його не призначили заступником керівника Держмитної служби

Окрім цього, були ухвалені кадрові рішення у структурі органів галузі містобудування: прийнято рішення про відсторонення Юрія Васильченка з посади Голови Державної інспекції містобудування та Олексія Башкірова з посади Голови Державної сервісної служби містобудування України.

Також Уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Богданом Федоренком.

Схожі новини