Передплата 2024 «Добра кухня»

Доклінічні випробування української вакцини-кандидата від Covid-19 завершені: МОЗ

  • 22.10.2020, 16:50
  • 574

Виготовлення української вакцини профінансують із держбюджету

Доклінічна фаза випробувань української вакцини-кандидата від Covid-19 завершена. Тепер має розпочатись клінічна фаза. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Міністр зазначив, що вакцина-кандидат має гарні перспективи.

«У вівторок ми разом з вченими-науковцями презентували президенту роботу, яка тривала пів року. Ця доклінічна фаза складається з декількох великих моментів. Зараз можемо сказати, що вона пройдена, що в рамках проведення цієї фази було з’ясовано, що цей кандидат на вакцину має достатньо гарні перспективи, відбувається нейтралізація вірусу», — сказав Степанов.

Зі слів міністра, розробку цього кандидата здійснював американський консорціум компаній разом з українськими вченими.

«У зв’язку з тим, що ми завершили цю фазу, зараз треба розпочинати клінічну фазу. Вона буде розпочата за повної підтримки держави з точки зору фінансування всіх процесів. Це ще достатньо тривалий термін, щоб закінчити всі випробування, бо ми говоримо про серйозний імунобіологічний засіб», — додав міністр.

Держава у повному обсязі профінансує виготовлення української вакцини від коронавірусу. На виготовлення вакцини знадобиться близько 100−150 млн гривень.

«Будуть зроблені розрахунки. І я вважаю, що у повному обсязі ми профінансуємо це збоку держави. Саме виготовлення цієї вакцини», — зазначив Степанов.

Схожі новини