Грибний сезон: готуємо каші, супи, сніданки і основні страви з грибами
- 22.10.2020, 20:10
- 1 270
Навіть, якщо ви не грибник, і вважаєте за краще купувати їх в магазині, восени ви можете приготувати багато страв з опеньків, лисичок, білих, польських, красноголовців і навіть банальних печериць
Сайт Букви зібрав кілька рецептів, які урізноманітнять ваше меню.
Інгредієнти
- 320 гр листкового тіста
- 8 скибочок копченого бекону
- 200 г грибів, нарізаних скибочками
- 2 гілочки чебрецю
- 150 г нарізаної моцарели
- 4 яйця + 1 на змащення
- 16 помідорів чері
Розігрійте духовку до 180 °C. Розріжте листкове тісто на 4 рівних прямокутники, потім помістіть на деко і зробіть надріз на кожному пирозі глибиною приблизно 2 мм по окрайці. Випікайте 6 хвилин, поки тісто не стане підійматися. Видаліть шар тіста посередині, який здувся, переконавшись, що у вас все ще є шар тіста на основі і кордон на місці. Залиште холонути.
Нагрійте велику сковорідку на сильному вогні і готуйте бекон протягом 5 хвилин, поки він не стане коричневим і хрустким по обидва боки. Відкладіть на тарілку, застелену пергаментом, потім трохи зменште вогонь і додайте гриби і чебрець. Смажте 5 хвилин до золотистого кольору, потім дайте охолонути.
Обсмажте також помідори чері.
Щоб зібрати пироги, викладіть на кожен по 2 шматочки бекону. Розподіліть по четвертій частині грибів на кожний, залишивши місце посередині. Викладіть моцарелу з боків кожного пирога. Розбийте 1 яйце в невелику миску і покладіть в середину пирога, повторивши те ж саме з 3 яйцями і пирогами. Змастіть краї пирогів збитим яйцем і запікайте, поки яйце не буде готове, а сир не розплавиться. Подавайте зі смаженими помідорами чері.
Інгредієнти
- 400 г лісових грибів
- 100 г різного листя салату
- 25 г очищених фісташок, нарізаних
- 2 невеликих цибулини-шалот, дрібно нарізаних
- 70 г сиру фета
Для маринаду:
- 4 подрібнених зубчики часнику
- 25 г кореня імбиру, очищеного і дрібно натертого
- 0,75 чайної ложки гарячого або м’якого порошку чилі
- 1 чайна ложка з гіркою суміші спецій
- 1 чайна ложка меленого кмину
- Лимонний сік — 3,5 ст.
- 7 столових ложок оливкової олії
Для заправки:
- 1,5 столові ложки яблучного оцту, хересу або білого винного оцту
- 4 столові ложки оливкової олії
- 0,75 чайної ложки діжонської гірчиці
Приготуйте із зазначених інгредієнтів маринад. Змішайте всі інгредієнти для маринаду приблизно з 1 чайною ложкою солі. Гриби розріжте навпіл або, якщо вони великі, наріжте скибочками по 2 см. Киньте маринад, переконавшись, що кожен шматок покритий; залишити на 30 хвилин.
Тим часом розігрійте гриль і збийте інгредієнти для заправки.
Смажте гриби по 3−4 хвилини з кожного боку або до легкого обвуглювання.
Викладіть листя салату в миску зі смаженими грибами. Збризніть соусом і добре перемішайте. Посипте фісташками, фетою і подавайте з цибулею-шалот, щоб гості додали стільки, скільки захочуть.
Інгредієнти
- тертий пармезан — 4 ст. л.
- олія оливкова — 120 мл
- велика морська сіль — за смаком
- пучок зеленого базиліка
- товчений часник — 1 зубчик
- свіжі лісові гриби або печериці — 300 г
- горіхи кедрові — 1 ст. л.
Спочатку приготуємо песто. Базилік миємо і сушимо. Кедрові горіхи обсмажуємо на сухій розігрітій сковорідці, постійно помішуючи, 4 хв. Часник чистимо і нарізаємо. Тепер все (базилік, часник, горіхи і сіль) поміщаємо в чашу блендера і подрібнюємо в однорідну масу. Додаємо пармезан.
Потім додаємо оливкову олію.
Гриби нарізаємо великими шматками. Викладаємо на деко і ставимо в духовку до 180 ° С духовку на 15 хв. (Можна також запекти шапочки печериць). Дістаємо, прибираємо зайву рідину і поливаємо песто і ставимо в духовку ще на 10 хв.
Можна подати до столу на брускеті чи з млинцями.
Інгредієнти
- Гриби білі 250 г
- Картопля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лук 1 шт.
- Часник 2−3 зубчики
- Вершки 100 мл
- Біле вино 100г
- Сир (тертий) 2−3 ст. л.
- Масло (вершкове) 25 г
- Вода 1,5 л
- Лавровий лист
- Свіжа петрушка
Гриби миємо, чистимо і нарізаємо середніми шматочками. У каструлю наливаємо вино і кидаємо лавровий лист, коли воно закипить додаємо гриби і варимо, поки вино частково випарується.
Нарізаємо картоплю кубиками, заливаємо літром води, доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Моркву натираємо на тертці, дрібно нарізаємо цибулю і часник. Солимо, перчимо. Обсмажуємо їх на сковорідці 3−5 хвилин.
Додаємо в картоплю гриби, морква і цибуля. Варимо 5−10 хвилин. Додаємо вершки і тертий сир. Нарізаємо дрібно петрушку, кидаємо в суп і даємо настоятися 15 хвилин.
Інгредієнти
- 1 столова ложка оливкової олії
- 2 цибулини, очищені і нарізані
- 1 зубчик часнику, очищений і дрібно нарізаний
- 200 г грибів
- 200 г консервованого лосося
- 500 г макаронів
- 500 г броколі
Нагрійте масло на пательні і смажте цибулю 5−10 хвилин до м’якості, додавши вкінці часник. Вмішайте гриби і готуйте ще 5 хвилин до золотистого кольору. Злийте воду з лосося і перемішайте. Нагрійте 1 хвилину.
Тим часом приготуйте макарони відповідно до інструкцій на упаковці.
Відваріть броколі в каструлі з киплячою водою 3 хвилини, потім процідіть. Коли броколі трохи охолоне, наріжте скибочками.
Злийте воду з макаронів і перемішайте з лососем і броколі. Подавати до столу.
Інгредієнти
- 2 цілих кольорових капусти, нарізати суцвіттями
- 21/2 столові ложки оливкової олії
- 150 г грибів
- 2 гілочки свіжого чебрецю
- 200 г молодого шпинату
- 500 мл овочевого бульйону, приготованого з 1 кубика бульйону
- ½ лимона
- 1 столова ложка білого винного оцту
- 4 яйця
- 5 г петрушки, дрібно нарізаної
- 40 г дрібно натертого пармезану
Розігрійте духовку до 200 ° C. Викладіть суцвіття цвітної капусти на 2 великих дека, збризніть 2 столовими ложками олії і добре приправте сіллю і перцем. Запікайте 20 хвилин, дістаньте з духовки і дайте охолонути 20 хвилин.
Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою. Зменште вогонь до дуже легкого кипіння.
Нагрійте масло у великій пательні і додайте гриби, чебрець, спеції. Обсмажуйте 5 хвилин до коричневого кольору, потім перекладіть на тарілку і накрийте фольгою. Додайте шпинат в сковорідку і дайте йому протушкуватися 2 хвилини, періодично помішуючи. Перекладіть на тарілку.
Збийте охолоджену обсмажену кольорову капусту в кухонному комбайні, поки вона не стане нагадувати рис. Перекладіть на пательню разом з бульйоном. Доведіть до кипіння і тушкуйте 10 хвилин, потім додайте лимонний сік і добре приправте за смаком.
Тим часом додайте в киплячу воду білий винний оцет. Розбийте яйце в формочку і швидко опустіть його в воду. Повторіть те ж саме з рештою яєць і варіть 3−4 хвилини. Вийміть яйця шумівкою на кухонний папір. Подавайте кашу, посипавши в’яленим шпинатом, грибами, яйцем-пашот, петрушкою і пармезаном.
Інгредієнти
- Яловичина (м'якоть) 1 кг
- Гриби (шампіньйони) 300 грам
- Болгарський перець 2 шт (червоний і зелений)
- Цибуля 1 шт
- Вершкове масло 50 грам
- Паприка 1 ст. ложка
- Сіль, чорний перець, червоний перець, чорний перець горошком, лавровий лист за смаком;
- Зелень
Яловичину наріжте кубиками, а цибулю — півкільцями.
У глибокій сковорідці розжарите половину вершкового масла, додайте м’ясо і обсмажте до рум’янцю.
Додайте цибулю і паприку і пасеруйте 2−3 хвилини. Тепер влийте 2 склянки води і тушкуйте на середньому вогні 40 хвилин.
Солодкий перець очистіть і наріжте кільцями, гриби розріжте навпіл або на чвертки.
Розтопіть вершкове масло, додайте гриби і обсмажте протягом 5 хвилин, додайте солодкий перець і смажте ще 2−3 хвилини.
Тепер з’єднайте перець і гриби з м’ясом, додати спеції і сіль, перемішайте і протушкуйте ще пів години.
Готову страву прикрасьте зеленню і подавайте до столу.