Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через коронавірус, у містах Італії запроваджують комендантську годину та скасовують знамениті різдвяні ярмарки

  • 22.10.2020, 12:30
  • 497

У столиці Італії Римі і всьому регіоні Лаціо вводять нічну комендантську годину у зв'язку з прискоренням темпів поширення коронавірусу

Як пише Corriere Della Sera, відповідне розпорядження схвалили губернатор Лаціо Нікола Зінгаретті і міністр охорони здоров'я Роберто Сперанца.

З п'ятниці, 23 жовтня, місцевим жителям буде заборонено перебувати на вулиці з півночі до 05:00 ранку.

Виняток буде поширюватися тільки на окремі категорії громадян — перш за все, ті, хто в цей час їде на роботу або з роботи, а також у разі невідкладних обставин.

При цьому популярні місця зборів людей будуть закривати вже з 18:00 — або повністю, або обмежувати до них доступ. Магазини поки зможуть продовжити роботу без додаткових обмежень.

Комендантська година введена на один місяць.

Також одні з найпопулярніших в Італії різдвяних заходів цього року не відбудуться, оскільки влада альпійського регіону Трентіно-Альто-Адідже, що на півночі країни біля кордону з Австрією, скасувала їх через коронавірусні обмеження, про це повідомляє The Local.

Нещодавній указ уряду Італії про надзвичайний стан забороняє проведення фестивалів та ярмарків, оскільки вони є велелюдними заходами, що можуть сприяти активному поширенню коронавірусу. Хоча цей указ і не забороняє ринки й базари як такі.

«Наше рішення щодо різдвяних ярмарків не було легким. Але це було необхідно, тому що небезпечне місто не може привабити туристів», — прокоментував Франко Янезеллі, мер Тренто, головного міста провінції Трентіно.

Схожі новини