Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дисциплінарна комісія винесла Портнову попередження: що накоїв

  • 21.10.2020, 15:30
  • 992

Адвокат Портнов використовує свої акаунти в соціальних мережах для погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами

Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області ухвалила рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності Андрія Портнова. Це рішення ухвалене після розгляду скарги ТОВ «Телерадіокомпанія «НБМ» («5 канал»).

Адвокат Портнов використовує свої акаунти в соціальних мережах для погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами, мовиться в матеріалах розгляду скарги. Портнов допускає брутальні і зневажливі висловлювання щодо журналістів, систематично «поливає брудом» діяльність п'ятого президента України Петра Порошенка, звання якого зберігається довічно і охороняється законом.

Посилаючись на статус адвоката, як на підставу отримання інформації з обмеженим доступом із прямим порушенням норм КПК Портнов ставить під удар репутацію адвоката.

На думку дисциплінарної комісії, поширені Портновим у публічній сфері висловлювання, які містять нецензурну лексику і погрози, дійсно суперечать принципам професійної етики адвокатів.

Комісія ухвалила рішення застосувати до Андрія Портнова дисциплінарне стягнення у вигляді попередження.

Схожі новини