Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Заперечував небезпеку COVID-19: помер скандальний протоієрей РПЦ

  • 21.10.2020, 11:15
  • 4 425

У Росії помер скандально відомий через свої висловлювання протоієрей Дмитро (Смирнов), колишній голова Патріаршої комісії РПЦ з питань сім'ї, дитинства та материнства. Він помер у віці 69 років

Про це повідомив секретар Синодального відділу з церковної благодійності та соціального служіння РПЦ Василь Рулінський в своєму Telegram-каналі.

Представник РПЦ написав, що єпископ Пантелеймон звершив панахиду по Дмитру в Південно-Сахалінську. «Царство небесне дорогому батюшці», — додав секретар. Водночас він не уточнив причину смерті Дмитра.

29 вересня російські ЗМІ повідомляли, що протоієрей Дмитро потрапив до реанімації. Священик і він же співробітник швидкої допомоги Федір Сенчуков вказав, що причиною став не коронавірус. Як писав Telegram-канал Mash, у Дмитра діагностували захворювання головного мозку.

На початку травня Дмитро, який заявляв про користь епідемії коронавірусу і закликав росіян просити милостиню в самоізоляції, заразився їм і потрапив до лікарні. Він одужав менш ніж через два тижні.

Читайте також: Позаземні цивілізації шоковані: у РПЦ прирівняли прибульців до демонів

У кінці серпня Дмитра звільнили з посади голови Патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту, материнства і дитинства РПЦ. Рішення було ухвалено через стан здоров'я російського священника. Синод РПЦ висловив протоієрею подяку за його роботу і пообіцяв зробити його почесним головою.

Зазначимо, що протоієрей Дмитро відомий своїми неоднозначними висловлюваннями. Так, він назвав ядерну зброю «чудовим винаходом», висловивши впевненість, що Росія досі існує завдяки цій зброї. Він також стверджував, що російським дівчаткам треба не ходити в школу, а вчитися «майбутньому материнству». У лютому священнослужитель назвав цивільних дружин «безкоштовними повіями» і тимчасовою втіхою чоловіків.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень