Передплата 2024 «Добра кухня»

Після резонансу в медіа Корчевнікову заборонили в'їзд у країну на три роки

  • 21.10.2020, 10:15
  • 636

Ведучому телеканалу «Россия-1», генеральному директору російського релігійного телеканалу «Спас» Борису Корчевнікову заборонили в’їзд в Україну на 3 роки за незаконне відвідування окупованого Криму

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як зазначили у ДПСУ, до сьогодні у службі не мали ні «завчасної інформації», ні «доручень» від правоохоронних органів щодо Корчевнікова.

«Після появи в засобах масової інформації повідомлень про незаконне відвідування даною особою тимчасово окупованого Росією Криму, прикордонники провели додаткову перевірку та знайшли підтвердження порушення вказаним іноземцем українського законодавства. Як наслідок, Корчевнікову Б. В. винесено заборону в’їзду в Україну на 3 роки. Він вилетів з території України авіарейсом «Київ-Стамбул», — мовиться у повідомленні.

Раніше про приїзд Корчевнікова в Україну повідомили українські ЗМІ, а сам ведучий опублікував в інстаграмі фото з Києва.

Читайте також: Російський пропагандист Корчевніков знову розгулює вулицями Києва

У квітні в СБУ повідомили проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії», що закрили кримінальне провадження проти Корчевського, який відвідував окупований Росією Крим.

«Згадане кримінальне провадження закрито на підставі пункту 2 статті 284 КПК України (встановлено відсутність в діянні складу кримінального злочину, — ред.)», — мовилося у відповіді СБУ на запит журналістів.

Корчевніков відвідував Крим після окупації у 2014 році. Так, у липні минулого року він опублікував в інстаграмі фото на тлі аеропорту в Сімферополі, а також виклав фото з геолокацією «Кримські гори», і «Ореанда».

Схожі новини