Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський вкотре оконфузився, цього разу - у Раді

  • 20.10.2020, 17:55
  • 1 271

Президент Володимир Зеленський назвав український ракетний комплекс “Вільха-М” “реактивною системою залпового вогню”, а реактивний снаряд “Тайфун”, призначений для озброєння РСЗВ “Град”, “Верба” та “Берест”, – “системою”

Як передає «Новинарня», про це він сказав у вівторок, 20 жовтня, під час щорічного послання до Верховної Ради.

«Ми почали виготовлення новітніх зразків озброєння… Комплекс управління артилерійським дивізіоном «Оболонь-А», мінометний комплекс «Барс», артилерійські боєприпаси, зокрема для реактивних систем. Випробовується реактивна система залпового вогню «Вільха-М» та системи реактивних снарядів «Тайфун», триває модернізація фрегату «Гетьман Сагайдачний» та підготовка до випробувань десантних катерів «Кентавр», прийнято на озброєння протикорабельну крилату ракету «Нептун», — вважає Верховний головнокомандувач Збройних сил України.

Читайте також: Черговий казус: пресслужба Зеленського дала новий статус президентці Швейцарії

«Вільха-М — це ракетний комплекс, а не реактивна система залпового вогню. Не в російській вікіпедії перед виступом у Верховній Раді треба ритися, а хоч би цікавитися військовими розробками і знати, чим РСЗВ відрізняється від ракетного комплексу», — прокоментував армійський волонтер, активіст партії «Демократична сокира» Олександр Карпюк у фейсбуці.

Під час цього виступу глава держави заявив, що у період коронакризи фінансування ЗСУ не зменшується, а також назвав свої повістки у військомат «фейковими».

Схожі новини