Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко: схоже, що останні чесні вибори відбулись за президентства Порошенка

  • 19.10.2020, 13:02
  • 723

Громадські організації фіксують масові порушення законодавства на місцевих виборах, а президент Зеленський працює віп-агітатором у своєї партії «Слуга народу»

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко на засіданні погоджувальної ради.

«В останньому інтерв’ю BBC Зеленський рефлексував, що Порошенко і досі вважає себе президентом. Проблема в іншому — в тому, що Зеленський і досі вважає себе кандидатом в президенти часів президентства Порошенка. І працює сьогодні не президентом держави, займаючись безпековою політикою, займаючись армією і боротьбою з ковід, а віп-агітатором «Слуг», — наголосила Геращенко.

«Інакше ніяк не можна пояснити те, на що вже тикають його носом громадські організації, в тому числі „Опора“, що він займається прихованою агітацією, коли штампами передвиборчої агітації „Слуг“ виступає з трибуни. Не з державною символікою, а де написано „Зе“ чомусь. Йдеться про Президента України, яким би не було його прізвище», — наголосила Ірина Геращенко.

За даними організації «Опора» поліція зареєструвала більше 2900 порушень під час передвиборчої кампанії. В той час як на президентських виборах 2019 року було 614 порушень, на парламентських 537, — зазначає Геращенко.

«Схоже, що останні чесні вибори в цій країні відбулися за часів президентства Порошенка», — говорить співголова фракції.

Вона наголосила, що зараз по країні фіксуються понівечені борди «Європейської Солідарності», наприклад Романа Сущенка в Черкасах, кандидата від партії Андрія Карпова у Полтаві. Крім того, виборча комісія в Кременчуці абсолютно злочинно відмовляла у реєстрації кандидатів від «Європейської Солідарності», навіть після рішень суду.

«І в цей час президент замість того, щоб гарантувати чесні вибори, займається псевдо опитуванням з незрозумілими джерелами фінансування», — зазначила депутатка.

«Якщо у президента є зайві кошти, нехай направить їх на боротьбу з ковід. Я нагадаю, що Порошенко 100 мільйонів гривень направив у 200 лікарень, щоб забезпечити лікарів захисними костюмами і досі вони ними користуються. Якщо це меценатські кошти — нехай Зеленський попросить своїх друзів меценатів направити із на боротьбу з ковід. А якщо він дуже хоче якісь питання вирішити — у нього є право законодавчої ініціативи, і це можна робити через абсолютно законний шлях», — зазначила співголова фракції «Європейська Солідарність».

Схожі новини