Передплата 2024 ВЗ

За перейменування проспекту Небесної Сотні на мера Одеси подають до суду

  • 18.10.2020, 14:46
  • 892

Одеська територіальна організація партії «Європейська Солідарність» подає в суд на Геннадія Труханова за спробу перейменувати проспект Небесної Сотні

Дотримуючись принципів європейської інтеграції, розвитку демократичних традицій і зміцнення прав людини, Україна буде продовжувати рухатися від тоталітарного радянського минулого. Ми засуджуємо та виступаємо проти маніпуляцій і провокацій, а також політичних ігор навколо ностальгії деяких співгромадян. Майбутнє України — в цивілізованій європейській родині, пише на сторінці «ЄС» у Фейсбуці.

Читайте також: Наступ на Одесу: проспект Небесної сотні вирішили переназвати

Дія міської влади є найчистішої води передвиборчим популізмом і провокацією, спробою створити черговий розкол всередині українського суспільства в Одесі і заробити політичні бали. Більш того — ці дії лицемірні, адже з часу перейменування пройшли роки, але тільки перед виборами ця тема зацікавила людей в кабінетах на Думській площі.

Перейменування проспекту і повернення йому радянської назви, є прямим порушенням законів України, тому така ініціатива не має ніякої юридичної перспективи.

Подвиг і самопожертва Небесної Сотні — одна з трагічних сторінок нашої історії, це ціна, яку платить наше суспільство за право самоідентифікації, за суверенітет та незалежність.

Схожі новини