Передплата 2024 «Добрий господар»

Німеччина поставила крапку у питанні будівництва "Північного потоку-2"

  • 17.10.2020, 14:55
  • 995

Глава комітету Бундестагу Німеччини з економіки і енергетики Клаус Ернст заявив, що відмова від "Північного потоку-2" вже неможлива: пункт прийому газу в Лубміні вже здали. Тепер, за словами політика, потрібно обговорювати відповідь на санкції з боку США

Уряд Німеччини не розглядає юридичні можливості зупинки російського газогону, повідомляє видання Telepolis. «Тепер обговорення має нарешті повернутися до реальної проблеми: як нам успішно захистити себе від санкційних загроз із боку США», — сказав Клаус Ернст.

«Північний потік-2» піде в обхід транзитних держав — України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн — через виняткові економічні зони й територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Читайте також: «Північний потік-2» нема кому страхувати

Проєкт оцінюється у 9,5 млрд євро. Його реалізує «Газпром» в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати «Північний потік-2» сумарно на 50%, тобто на 950 млн євро кожен. «Газпром» надасть другу половину коштів — 4,75 млрд євро.

Президент Росії Володимир Путін заявляв, що газогін зобов'язані ввести в експлуатацію на початку 2021 року. Зокрема, у «Газпрому» залишилося понад чотири місяці, щоб завершити амбітний проєкт.

Схожі новини