Передплата 2024 «Добрий господар»

Відомий український футболіст тренуватиме московське "Динамо"

  • 16.10.2020, 15:55
  • 858

Колишній нападник футбольної збірної України Андрій Воронін увійшов до тренерського штабу московського «Динамо». Терміни угоди й умови контракту не розголошують

Про це йдеться на сайті російського клубу.

Українець разом із Волканом Булутом стане помічником призначеного сьогодні німецького фахівця Сандро Шварца. Останній підписав контракт до кінця сезону-2021/22.

Зазначимо, що українець вже знайомий зі Шварцом — свого часу вони обоє грали за німецький «Майнц».

«Я дуже радий тому факту, що знову буду в „Динамо“. Я провів тут яскраві роки ігрової кар'єри, сподіваюся провести і яскраві роки тренерської. Починаю її в штабі Сандро Шварца. Ми разом грали три роки, й можу сказати, що людські якості у Сандро — на висоті», — цитують слова Вороніна.

Хто такий Воронін?

У футболці збірної України він відіграв 74 гри. У 2016-му Воронін отримав диплом тренера в Україні, був помічником Андрія Шевченка в тренерському штабі «синьо-жовтих».

За московське «Динамо» Воронін грав у 2010−2014 роках. Також під час кар'єри форвард виступав за німецькі клуби «Боруссія» з Менхенгладбаха, «Майнц», «Кельн», «Баєр», «Герта» і «Фортуна» Дюссельдорф. Також він мав досвід виступів в Англії, де грав за «Ліверпуль».

Читайте також: Колишній борець збірної України посприяв встановленню пам'ятника Сталіну

У січні 2017-го очолив Бюдеріх із сьомого німецького дивізіону. На посаді тренера відпрацював пів року. Мав завдання вийти в шостий дивізіон, проте не впорався. Також Андрій свого часу працював у структурі збірної України — був тренером-селекціонером при Шевченку у 2017-му році, проте довго не затримався на цій посаді.

Цей випадок не перший

Капітан збірної України з футзалу Євген Іваняк став гравцем російського «Оргхіму» з Нижнього Новгорода. Також, 4 червня стало відомо, що найкраща українська баскетболістка Аліна Ягупова продовжить свою кар'єру у команді «Динамо», що належить новосибірському клубу країни-агресора.

Схожі новини