Хворі, які не відчувають запаху кокосового масла та м’яти, мають позитивний тест на ковід - дослідження
- 16.10.2020, 14:00
- 2 053
Нове дослідження, проведене в Індії, спробувало визначити, чи може втрата почуття певних запахів бути ознакою інфікування COVID-19
Для цього було вибрано п'ять доступних і поширених запахів: м'ята перцева, часник, кардамон, фенхель і кокосове масло, пише BGR, передає Обозреватель.
З'ясувалося, що учасники дослідження, які не відчували запаху кокосового масла і м'яти, з найбільшою ймовірністю показали позитивний тест на коронавірус.
Майже 25% не відчували запаху м'яти, і майже 21% учасників повідомили, що не можуть відчувати запах кокосового масла.
Відзначається, що втрата нюху і смаку, згідно з аналізом New York Times, спостерігається у майже 90% пацієнтів із COVID-19. Згідно з дослідженням Медичного центру Університету Вандербільта, близько 25% хворих повідомляють про це як про свій єдиний симптом.