Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Луцька міськрада перетворила пологовий будинок на ковідний шпиталь

  • 16.10.2020, 11:15
  • 926

Депутати Луцької міської ради погодили облаштування інфекційного відділення для хворих на коронавірус у пологовому будинку

Про це йшлося у четвер, 15 жовтня, під час сесії Луцькради, передає ВолиньPost.

Сесії передував протест колективу медичного закладу. Завідувач відділенням дитячої реанімації Віталій Богданович розповів, що лікарі та працівники медзакладу категорично проти того, аби у Луцькому клінічному пологовому будинку облаштовували корпус для прийому хворих.

Однак, за словами начальника управління охорони здоров'я Володимира Лотвіна, ситуація з коронавірусом стає все гірше, все більше людей потребують госпіталізації.

«Ситуація критична. У Луцьку — лише два комунальні заклади: Луцька міська клінічна лікарня та пологовий будинок. Міська лікарня з початку карантину працює в ургентному порядку, вона надає допомогу після ДТП, при інфарктах, інсультах. Там не можна розмістити шпиталь», — сказав він.

Лотвін зазначив, що розглядалися й інші медичні установи для облаштування додаткового корпусу для хворих, проте пологовий — єдиний можливий варіант, адже тут є киснева станція і розбавлена система подачі кисню на 64 точки.

Читайте також: На Львівщині розгортають лікарні другої хвилі

Водночас лікар пологового будинку пологового відділення Ігор Федосюк намагався донести до народних обранців той факт, що у разі збільшення кількості вагітних, які хворіють на коронавірус, їм доведеться розширювати свої площі. Мовляв, жоден інший медичний заклад не приймає у себе жінок «при надії», тож він просив не ухвалювати поквапних рішень та зважити всі нюанси.

Депутат Алла Надточій відзначила, що створення госпіталю для хворих на коронавірусну інфекцію не погодять у Києві, і передусім це питання потрібно обговорити із медичним персоналом.

У підсумку, 24 обранці громади проголосували «за» створення «коронавірусної» лікарні на базі пологового будинку.

Схожі новини