Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чугуївська катастрофа: уцілілий курсант розповів про плани на майбутнє

  • 16.10.2020, 10:35
  • 683

Курсант В’ячеслав Золочевський, єдиний, хто вижив у катастрофі літака Ан-26 у Харківській області, розповів, що вирішив продовжить навчання за обраним фахом

Про це повідомляє «АрміяInform».

«Я зробив свій вибір і вирішив продовжити навчання в університеті (Повітряних сил імені Івана Кожедуба — ред) за обраним фахом. У мене попереду кілька тижнів реабілітації, після чого я наздоганятиму навчальну програму».

Наразі курсант Золочевський перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Напередодні йому вручили медаль «За військову службу Україні».

Читайте також: Стали відомі перші дані з «чорних скриньок» Ан-26

Нагадаємо, увечері 25 вересня у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак Ан-26 та одразу загорівся. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба — всього 27 людей.

За даними РНБО, падіння військового літака у Харківській області сталося під час виконання навчально-тренувального польоту.

На місці авіакатастрофи знайшли тіла 25 загиблих. Ще одна особа померла у лікарні.

За інформацією СБУ, командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку. Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, імовірно, зачепився крилом за землю.

7 жовтня голова урядової комісії з питань розслідування авіакатастрофи віцепрем'єр Олег Уруський повідомив, що в ході розслідування виявлено суттєві порушення у виконанні польотних завдань і в організації польотів загалом.

Схожі новини