Передплатити Підтримати

Витончені скульптури – з вершкового масла

Шеф-кухар одного з лондонських ресторанів Віпула Атукорале створює витончені скульптури з вершкового масла.

У його колекції є ретро­модель автомобіля Rolls-Royce з пасажирами, сце­на з середньовічної легенди про гамельнського щуроло­ва й навіть величезний ко­рабель вікінгів, виготовле­ний на замовлення дирекції одного з готелів.

На виго­товлення менших скульптур майстер витрачає близько 90 годин, на кількаметрові — понад два місяці. Каже, ро­бота дуже копітка, вимагає багатьох вмінь та навичок.

Аби роботи вийшли довер­шені, чоловік працює у про­холодному приміщенні, а щоб сировина не танула, час від часу опускає руки у кри­жану воду.