Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українцям засмакувала «віддаленка»

Із другого по третій квартал 2020 року кількість вакансій збільшилася на 22%

Відтоді як Україна пішла на коронавірусний карантин, кількість вакансій для віддаленої роботи в країні збільшилася, а українці стали втричі активніше цікавитися «віддаленкою». Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на аналітику сервісу «OLX Робота».

Із другого по третій квартал 2020 року (з квітня-червня по липень-вересень) ва­кансій для віддаленої роботи стало на 22% більше. А на одне оголошення відгу­куються в середньому 13 осіб, тоді як на «класичну» зайнятість відгукуються мен­ше 5 осіб. Таким тенденціям сприяє й те, що для охочих працювати віддалено у липні-вересні зарплати були на 9% ви­щими — у середньому 12 тисяч грн на мі­сяць. Для порівняння, середній дохід для офісної зайнятості вже пів року стабільно становить 11 тис. грн.

Найчастіше на віддалену роботу шу­кають офіс-менеджерів. За третій квар­тал на OLX було 600 таких вакансій. Пла­тити їм готові у середньому 11 500 грн. На другому місці — менеджер Instagram-сторінки: за липень-серпень було 370 пропозицій такої віддаленої зайнятості. Зараз їм обіцяють до 18 тисяч грн, це на 20% більше, ніж у другому кварталі.

Третю сходинку рейтингу вакансій по­сідають менеджери з продажів із зарп­латою 12 500 грн на місяць. У третьому кварталі для них пропонували 360 ва­кансій. 300 вакансій було для операто­рів call-центру. Зарплати у цих віддале­них співробітників зросли на 67% - якщо в другому кварталі їм обіцяли 7 500 грн, то в третьому вже 12 500 грн.

П’ятірку віддалених вакансій закри­вають адміністратори. За три місяці ро­ботодавці розмістили для них майже 290 пропозицій. Їм готові платити в серед­ньому 15 тис. грн на місяць. Це на 7% більше, ніж у квітні-червні.

Схожі новини