Передплата 2024 «Добрий господар»

Шкільні канікули на Львівщині – з 19 жовтня

Через коронавірус це раніше, ніж зазвичай, але пізніше, ніж рекомендував Кабмін

Двотижневі шкільні канікули у Львові та загалом на Львівщині розпочнуться з понеділка, 19 жовтня. Це раніше, ніж зазвичай (торік у Львові канікули розпочалися в останній тиждень жовтня) — через погіршення ситуації з коронавірусом. Але пізніше, ніж рекомендували Кабмін, Міністерство охорони здоров’я і Міносвіти.

Нагадаємо, через погіршення епідситуації в країні Кабмін сво­єю постановою рекомендував школам встановити канікули з 15 по 30 жовтня, вишам і ПТУ перейти на дистанційну форму навчання з 15 жовтня до 15 листопада, а студен­там виїхати з гуртожитків.

Львівщина вирішила відправи­ти школи на канікули з 19 жовтня по 30 жовтня. Відповідне рішен­ня ухвалили на позачерговому за­сіданні обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, у по­дальшому в школах можливий пере­хід на дистанційну і змішану форму навчання. А от заклади вищої осві­ти й профтехосвіти комісія відпра­вила на дистанційку з 19 жовтня по 15 листопада. Студентам при цьому рекомендовано виїхати з гуртожит­ків (окрім студентів-сиріт, позбав­лених батьківського піклування, осіб з тимчасово окупованих тери­торій, «червоних» карантинних зон, іноземців тощо). Заклади дошкіль­ної освіти (дитячі садочки) про­довжують працювати у звичному режимі. Там мають суворо дотриму­ватися протиепідемічних норм.

Нацполіція, Держпродспожив­служба, голови РДА та голови міст обласного значення мають посили­ти контроль за дотриманням каран­тину.

Схожі новини