Передплата 2024 «Добрий господар»

Через зростання захворюваності на COVID, Європа посилює карантин

  • 15.10.2020, 14:10
  • 715

З початку спалаху COVID-19 в світі підтверджено 38,7 млн ​​випадків зараження, більш як 1 млн осіб померли

У низці країн Європи приріст нових випадків зараження коронавірусом досягнув рекордних показників, повідомляють європейські ЗМІ. Про це пише cursorinfo.co.il.

Зокрема, в Німеччині за добу виявили 6,6 тис. Випадків COVID-19. Це найбільший приріст в країні з початку пандемії. Рекордно високий показник нових випадків коронавірусу зареєстрований і в Чехії, де за добу захворіли 9,5 тис. осіб.

На тлі подібної ситуації з коронавірусом деякі європейські країни повертають обмеження. Так, Португалія з четверга забороняє збори за участю більше 5 осіб. В країні також підвищили штраф для компаній, які не дотримуються правил безпеки, з 5 тис. євро до 10 тис. євро.

У Нідерландах набирають чинності обмеження, що стосуються в тому числі продажу алкоголю і обов'язкового носіння масок.

У Каталонії з четверга на 15 днів закривають всі бари і ресторани. Спортивним залам, кінотеатрам і театрам дозволено здійснювати свою діяльність не більше ніж на 50%, магазинах і ринках — не більше ніж на 30%.

Як пише DW, в Франції з суботи, 17 жовтня, відновлюється дія режиму надзвичайного стану. У Парижі, а також в столичному регіоні і в інших містах вводиться комендантська година, яка буде діяти з 21:00 по 6:00 протягом чотирьох тижнів.

Крім французької столиці, цей захід торкнеться також такі міста як Гренобль, Марсель, Лілль, Ліон, Тулузу, Руан, Сент-Етьєн і кілька інших міст, передає інформагентство AFP. Для виходу з дому в нічний час повинна бути вагома причина, підкреслив президент Макрон.

Тим часом, в країнах Азії ситуація стає менш напруженою. У Південній Кореї, наприклад, за добу виявлено лише 110 нових випадків коронавірусу.

Однак в Індії число підтверджених випадків COVID-19 за весь час пандемії перевищило 7,3 млн. Щоденний приріст нових випадків в цій країні вважається найвищим в світі. Очікується, що в найближчі тижні Індія випередить США і займе перше місце в світі за кількістю випадків коронавірусу. Попри це, з четверга в Індії після більш ніж піврічної перерви відновили роботу кінотеатри. При вході перевіряють наявність маски і вимірюють температуру.

Схожі новини