Передплата 2024 ВЗ

В Офісі президента розповіли, чому питатимуть українців про Донбас

  • 15.10.2020, 13:30
  • 745

В Офісі президента вважають, що залучення на Донбас провідних компаній, підживлення економічного розвитку коштом масштабних партнерських програм можуть стати також інструментом демонтажу будь-якого негативного впливу окупаційної сили

Відповідну заяву розміщено на сайті президента.

«Коли говоримо про Донбас, маємо враховувати, що станом на сьогодні у Донецькій і Луганській областях все ще є дві частини: підконтрольна державі та тимчасово окупована. Зрозуміло, що ми обов’язково повернемо Донецьк і Луганськ. Але пришвидшити цей процес, спростити реінтеграцію, відійти від традиційно пасивного очікування позитивного рішення можна лише завдяки більш проактивній та ініціативній нашій позиції», — заявили в ОПУ.

«Виходимо саме з тієї мотивації, що створення на Донбасі, на вільній частині, спеціальних економічних умов суттєво вплине на темпи та концепції дієвої реінтеграції. Звісно, якщо це підтримають українці», — додали в Офісі.

Читайте також: Зеленський запитає про «вільну економічну зону» на Донбасі

В ОПУ зазначили, що ВЕЗ на Донбасі — це вкрай важливе питання, яке зможе забезпечити країні можливість укорінення справді ефективної реінтеграційної моделі. Мова про концепцію регіональної економіки, яка «зшиває» регіон, робить його привабливим для бізнесу, системно відновлює інфраструктуру.

«Зрозуміло — і на цьому ще раз наголосимо — спочатку все відбуватиметься на підконтрольній Українській державі території», — підкреслили у відомстві.

В Офісі президента заявили, що регіон стає дедалі більш депресивним, що змушує людей залишати його та свої домівки.

«Тому й потрібно створювати нову мотивацію для населення, нові робочі місця, нові перспективні бізнеси та впроваджувати спеціальні інструменти для залучення на Донбас інвесторів і зацікавлення людей і бізнесів залишатися працювати саме на цій території. Прискорений економічний розвиток з нашого боку лінії розмежування на Донбасі може бути й наочним аргументом для абсолютно всіх мешканців тимчасово окупованої території обирати саме Україну», — пояснили у відомстві.

В Офісі президента вважають, що залучення на Донбас провідних компаній, підживлення економічного розвитку за рахунок масштабних партнерських програм можуть стати також інструментом демонтажу будь-якого негативного впливу окупаційної сили. І додатковим аргументом для світових держав допомагати Україні, захищаючи роботу своїх компаній на Донбасі.

«Спеціальний щонайлояльніший підхід до оподаткування, принципово найкомфортніші умови державного нагляду за бізнес-діяльністю — це може суттєво допомогти українському Донбасу. Спочатку вільному, а потім і звільненому», — зазначили в ОПУ.

Схожі новини