Передплата 2024 ВЗ

Карантинні обмеження в Україні посилили: осіб на самоізоляції контролюватиме поліція

  • 15.10.2020, 11:30
  • 690

В Україні посилили карантинні обмеження, які стосуються проведення масових заходів, роботи закладів харчування та контролю за дотриманням карантинних обмежень

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Додатково за ініціативою Міністерства охорони здоров’я прийняті відповідні рішення щодо посилення карантинних обмежень. Ще раз хочу нагадати що саме, які саме ми прийняли карантинні обмеження. Перше — були майже заборонені будь-які масові заходи. Якщо ми говоримо про „зелений“ рівень епідемічної небезпеки, то це не більше 50 осіб з дотриманням, відповідно, дистанції, у „жовтій“ зоні — 30, і у „помаранчевій“ — не більше 20 осіб. Також ми ввели додатково обмеження щодо роботи закладів харчування. Це ресторани, кафе, інші заклади харчування. Тепер вони працюють до 22:00 і не пізніше. Також ми чітко встановили, хто за що відповідає з точки зору контролю. Що за питання самоізоляції відповідає, у тому числі, окрім закладів охорони здоров’я, Національна поліція», — сказав Степанов.

За його словами, Нацполіція має контролювати людей, які перебувають на самоізоляції.

«Все, що стосується нашого буденного життя, у тому числі, контролю на ринках, ресторанах, магазинах, то за це чітко відповідає, за контроль, Держпродспоживслужба. З органами місцевого самоврядування. Підкреслюю, це дуже важливо. І за дотримання правил на транспорті, за контроль за дотриманням правил на транспорті, відповідають органи місцевого самоврядування, разом з підрозділами Укртрансбезпеки. Дуже важливо, щоб ми цих всіх речей дотримувалися, і тоді ми точно в змозі будемо перемогти COVID-19», — додав міністр.

Схожі новини