Передплата 2024 ВЗ

Луцький пологовий хочуть переробити на шпиталь для хворих на COVID-19: медики проти

  • 14.10.2020, 15:30
  • 658

Лікарі запевняють, що породіллі не захочуть народжувати поруч з інфікованими коронавірусом пацієнтами

У пологовий будинок в Луцьку завезли 250 ліжок. У медзакладі збираються облаштувати шпиталь для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Працівники пологового виступили проти такого рішення міської влади повідомляє «Суспільне Волинь».

Завідувач пологового відділення Георгій Багнюк розповів, що 5 родильних залів, операційні та палати доведеться переносити до гінекологічного корпусу разом з ліжками та обладнанням.

«Там ми не зможемо забезпечити настільки комфортне перебування жінок і дітей як тут», — каже завідувач відділення.

Зі слів завідувача другого пологового відділення, породіллям небезпечно народжувати поруч з недужими на COVID-19.

«Будуть надходити пацієнти одночасно — жінка приїжджає на пологи. Хто з притомних вагітних мам і малюків тут захоче народжувати?», — каже Сергій Сябрук.

Увесь медичний персонал — проти такого рішення, розповіла заступниця медичного директора з неонаталогії Олена Курак. Породіллі, які зараз перебувають у пологовому, теж проти зміни профілю медзакладу.

Виконувачка обов’язків начальника обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук у коментарі виданню запевнила, що з колективом ще радитимуться.

«Поки що не розставляють ліжка, питання не вирішене. Має бути, однозначно, згода колективу, однозначно, згода влади. Це так не можна робити. Але це не є катастрофічно. Я хочу заспокоїти людей, що народжувати в тому пологовому будинку не буде страшно», — каже Тимощук.

У Луцькій міській раді коментувати рішення про лікування хворих із коронавірусною інфекцією у пологовому будинку міста відмовилися, пише Суспільне. Заступник керівника відділу інформаційної політики Олександр Олішевський розповів, що керівництво міста буде радитись із депутатами та медперсоналом, свою позицію озвучить після сесії міської ради, що відбудеться 15 жовтня.

Схожі новини