Передплата 2024 ВЗ

Львівщина вшанувала Героїв-захисників Української держави

  • 14.10.2020, 11:10
  • 830

З нагоди Дня захисника України та 78-ї річниці створення Української повстанської армії  керівництво області разом із громадськістю, військовими, близькими й рідними захисників Української держави вшанували Героїв, похованих на полях почесних поховань Личаківського цвинтаря

Спершу квіти поклали до Меморіалу невідомому вояку Української повстанської армії. Опісля — вшанували борців за незалежність України, котрі спочивають на полі почесних поховань № 67 та загиблих під час проведення ООС на сході України на полі почесних поховань № 76. Присутні поклали квіти та запалили лампадки на могилах Героїв, виконали Державний Гімн України, про це пише сайт ЛОДА.

Священники відслужили чин панахиди за Героями, які віддали своє життя за нашу державу.

Заходи відбулись за участі військовослужбовців роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та у супроводі військового оркестру.

Окрім того, Львівщина відзначає День захисника України та 78-му річницю створення Української повстанської армії.

В межах заходів відбудеться молитва за Україну та її захисників у Гарнізонному храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла УГКЦ і мистецький перформанс «Знаймо наших Героїв!» під стінами Львівської ОДА на вул. В. Винниченка, 18.

Також сьогодні у селі Нагуєвичі відкриють перший пам’ятник Петрові Франку — наймолодшому сину Івана Франка. Захід приурочений до Дня захисника України та 130-річчя з дня народження Петра Франка.

Схожі новини