Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ліки можна буде купити онлайн: закон набрав чинності

  • 14.10.2020, 10:30
  • 741

В Україні дозволять електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами

Відповідний законопроєкт сьогодні, 14 жовтня, набув чинності. При цьому у дію закон буде введений через три місяці. Про це повідомляє Голос України.

Відповідно до закону, суб'єкт господарювання, який має ліцензію на роздрібну торгівлю ліками, може здійснювати й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами, а також доставляти їх безпосереднього споживача.

У законі прописана низка вимог для таких суб'єктів господарювання для е-торгівлі ліками. Серед них — вимоги до сайту такого суб'єкта господарювання; наявність власної кур'єрської служби, обладнання, що забезпечує дотримання умов зберігання ліків при їх транспортуванні, або залучення кур'єрських служб доставки, які мають таке обладнання.

У документі передбачено, що доставка ліків можлива виключно з аптечних установ, внесені до переліку суб'єктів, що мають право на е-торгівлю ліками.

Забороняється електронна роздрібна торгівля:

  • ліками, відпуск яких здійснюється за рецептами лікарів, крім відпуску таких препаратів за умови надання електронного рецепта;
  • ліками, оборот яких відповідно до закону вимагає наявності ліцензії на діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;
  • сильнодіючими, отруйними, радіоактивними та імунобіологічними препаратами, перелік яких визначається Міністерством охорони здоров'я.

Схожі новини