Передплата 2024 «Добра кухня»

Як побороти осінній настрій: 5 порад від "Доброго господаря"

Якщо осіння депресія з форми легкого смутку перетікає у більш важкі стани, то щоб не спровокувати погіршень ситуації, потрібно своєчасно проконсультуватися у фахівців. А щоб не дозволити сумному настрою перерости у хворобу, слід навчитися радіти життю за будь-якої погоди

Не дозволяйте знижува­ти власну самооцінку! За необхідності складіть перелік своїх позитивних якостей і час­тіше заглядайте в нього. Зга­дайте свої останні перемоги і досягнення, поверніться до тих відчуттів і постарайтеся пере­жити стан емоційного підйому знову.

Додайте у своє життя фарб і запахів. Вчені вже дав­но довели, що кольори і арома­ти здатні впливати на емоційний стан людини. Якщо за вікном все сіро і невесело, то потрібно оточити себе яскравими квіта­ми. Якщо не можете дозволити собі яскравого одягу, то змініть предмети інтер’єру.

Не економте електри­ки. У похмурий осінній період зробіть свій будинок світлим і затишним. За можливості ло­віть кожен сонячний день, щоб побувати на природі, оскільки осіннє сонце буде особливо ко­рисним, а в поєднанні зі свіжим повітрям не дозволить розвину­тися депресії.

Дивіться гумористичні передачі! Навіть якщо не дуже їх любите, сприймайте це во­сени як необхідні ліки. Адже до­ведено, що усмішка запускає в організмі людини механізми, які сприяють підвищенню життєво­го тонусу і протистоять стресам та депресивним станам. Крім сміху, буде корисний і секс, який сприяє виробленню великої кількості ендорфінів, так званих гормонів щастя. Саме завдя­ки цим гормонам знімаються больові відчуття, підвищується стійкість до стресів та настрій.

Не намагайтеся ком­пенсувати поганий настрій солодощами або великою кількістю їжі. Крім зайвих кі­лограмів, це нічого не принесе. Стимулюйте імунітет. Для цього підійдуть природні стимулято­ри типу настоянки елеутеро­коку, відвару шипшини або ки­тайського лимонника, а також трав’яні чаї. І пам’ятайте, що ві­тамінами людський організм не може запастися про запас, тому збагачуйте свій раціон овочами та фруктами або придбайте в аптеці полівітамінні препарати.

Постарайтеся переконати себе, що осінь має безліч пе­реваг, якими просто потрібно навчитися насолоджуватися.

Схожі новини