Передплата 2024 «Добрий господар»

Безробітних стає все більше і більше!

Цьогоріч в Україні на 59% більше безробітних, ніж у той же період минулого року

За станом на 13 жовтня 2020 року без роботи залишилися 427 тисяч людей. З початку карантину (12 березня) статус безробітного отримали 525 тисяч осіб. На одну вакансію зараз шість осіб, які шукають постійне місце праці.

«Найбільш суттєве зростання кіль­кості безробітних — у Київській, Одесь­кій, Закарпатській, Львівській областях та у Києві. У Луганській, Сумській, Дні­пропетровській, Черкаській та Вінниць­кій областях кількість безробітних зросла на 32−38%, — повідомляють у Державному центрі зайнятості. — У базі Державної служби зайнятості — 67 тисяч вакансій, що на 34% менше, ніж на цей період минулого року».

В обласних центрах зайнятості ка­жуть, найбільше бракує швачок, елек­тромонтерів, слюсарів, також працівни­ків сфери торгівлі й послуг — продавців, кухарів, охоронців, помічників виховате­ля, офіціантів, барменів, поліцейських, перукарів… Також бракує менеджерів зі збуту, головних бухгалтерів, керівників гуртків, майстрів, начальників відділу по­штового зв’язку, завідувачів господарств тощо.

Схожі новини