Передплата 2024 ВЗ

У Чернівцях діти підуть на осінні канікули пізніше

  • 13.10.2020, 12:35
  • 854

У Чернівцях вирішили не відправляти учнів шкіл на канікули з 15 жовтня, як це рекомендувало МОН. Школи продовжать працювати у такому ж режимі, який вони обрали станом на сьогодні

Про це під час відеозвернення у фейсбуці повідомив в.о. Чернівецького міського голови Василь Продан.

«МОН надало рекомендацію органам місцевого самоврядування зробити канікули з 15 по 30 жовтня через підвищення рівня захворюваності на COVID-19. Але зважаючи на те, що у Чернівцях такого зросту захворюваності не відбулося, я порадився з керівниками управління освіти Чернівецької міської ради, з директорами найбільших шкіл, і ми вирішили, що і після 15 жовтня працюватимемо у звичному режимі, як працюємо сьогодні. А вже з наступного тижня будемо ухвалювати рішення, чи йдемо трішки раніше на канікули, чи не йдемо», — зазначив Продан.

Він повідомив, що із 27 тисяч школярів у Чернівцях на дистанційному навчанні перебувають 320 учнів ліцею № 1, тому що там тривають ремонтні роботи. Також учні ліцею № 3 перебувають на канікулах до 15 жовтня, згідно з рішенням педагогічної ради.

Читайте також: Освіта на карантині: як навчатимуться діти після канікул?

На очній формі навчання знаходяться 3200 учнів в 11 закладах освіти. Двозмінну форму навчання організовано у 9 навчальних закладах. Очно-дистанційне навчання забезпечується у 21 закладі, де діти навчаються через день. Сімейну форму здобуття освіти обрали 87 учнів з 21 закладу.

На самоізоляції зараз перебувають 18 класів у десяти школах Чернівців.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 12 жовтня, в Україні виявили 5 133 випадки зараження коронавірусом, загальна їх кількість становить 270 587.

Схожі новини