Передплата 2024 ВЗ

Коронавірус може погіршити слух

  • 12.10.2020, 17:55
  • 880

Вчені з Манчестерського університету Великобританії стверджують, що коронавірус може викликати проблеми зі слухом. Такого висновку вони дійшли, провівши спостереження за пацієнтами з COVID-19, у яких спостерігалися такі наслідки зараження

Про це повідомляє Daily Mail.

Під час дослідження британські аудіологи відстежували 121 дорослого пацієнта з коронавірусною інфекцією. На проблеми зі слухом скаржився кожен восьмий із них.

Так, 16 осіб відповіли, що їхній слух погіршився через декілька тижнів після виписки. Вісім пацієнтів заявили, що погано чують, і ще стільки ж — що відчувають дзвін у вухах. Цікаво, що середній вік пацієнтів, які повідомили про проблеми зі слухом, становив 64 роки.

Дослідники зазначили, що й інші вірусні захворювання, такі як кір, епідемічний паротит і менінгіт, можуть викликати втрату слуху. Тоді як інші коронавіруси здатні пошкодити важливі нерви, що несуть інформацію в мозок і з нього.

«Тому теоретично можливо, що COVID-19 викликає проблеми зі слуховою системою, пошкоджуючи середнє вухо або равлика внутрішнього вуха», — пояснює провідний дослідник професор Кевін Манро.

Читайте також: Коронавірус може спровокувати розвиток діабету у здорових людей: дослідження

Вчені з Манчестерського університету стверджують, що потрібно провести більше досліджень, щоб визначити причину зв’язку коронавірусу з проблемами слуху.

Схожі новини