Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обрали лауреатів Нобелівської премії з економіки

  • 12.10.2020, 15:55
  • 597

Нобелівський комітет при Шведській королівській академії наук назвав імена лауреатів Нобелівської премії з економіки. Список претендентів до кінця тримали в таємниці

Про це повідомляє пресслужба Нобелівського комітету.

2020 року премію присудили Полу Р. Мілгрому і Роберту Б. Вілсону «за вдосконалення в теорії аукціонів і винайдення нових форматів публічного продажу товарів».

«У цьому році лауреати економічних наук Пол Мілгром і Роберт Вілсон вдосконалили теорію аукціонів і винайшли нові формати публічного продажу товарів, що принесло користь продавцям, покупцям і платникам податків у всьому світі», — зазначається в повідомленні.

Читайте також: Нобелівську премію з літератури здобула американська поетеса

Мілгром викладає економіку в Стенфордському університеті, а також в різні роки викладав або виступав з лекціями в Північно-західному Університеті, Єльському університеті, в університеті Берклі. Йому 72 роки, він народився в Детройті, там він закінчив Мічиганський Університет. Потім в Стенфордському університеті він отримав ступінь магістра наук за статистикою, а пізніше там же — докторський ступінь в бізнесі.

Вілсон також викладає в Стенфордському університеті, його альма-матер — Університет Гарварда. Він народився в Небрасці і отримав стипендію в Гарвардському університеті, де отримав ступінь бакалавра, магістра та доктора ділового адміністрування. Йому 83 роки.

Схожі новини