Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Слуги" визнали роботу уряду незадовільною

  • 12.10.2020, 14:55
  • 672

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів назвав незадовільною роботу Кабінету міністрів щодо формування прожиткового мінімуму

Депутати пропонують заслухати прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на годині запитань до уряду, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Визнати роботу уряду незадовільною і звернутися до погоджувальної ради (керівників фракцій і груп), як тільки вона засідатиме, винести питання про формування прожиткового мінімуму на найближчу годину запитань до уряду, щоб нам про його формування доповів прем'єр», — зазначає депутатка від «Слуги народу» Галина Третьякова.

Пропозицію керівника комітету підтримали.

Читайте також: Обіцянки-цяцянки: уряд Зеленського вдруге «заморозив» підвищення зарплат освітянам

Верховна Рада ухвалила рекомендації парламентських слухань «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні».

Пропонувалося утворити робочу групу для удосконалення методології визначення прожиткового мінімуму з урахуванням міжнародних стандартів та досвіду розвинених країн, з подальшим внесенням відповідного законопроєкту на розгляд парламенту.

Уряду також рекомендували вжити заходів для наближення у 2020 році розміру прожиткового мінімуму до його реальної величини з урахуванням оновлення наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг.

На засіданні комітету вказали, що Кабінет міністрів не виконав рекомендацій.

Схожі новини