Передплата 2024 «Добрий господар»

Коли почнуться осінні канікули: у МОН назвали дату

  • 12.10.2020, 08:35
  • 4 579

Міністерство освіти та науки рекомендувало влаштувати в школах осінні канікули з 15 до 30 жовтня

Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет у Telegram.

За його словами 12 жовтня, у МОН підготують та надішлють рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня.

«Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (водночас вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року)», — написав Шкарлет.

Він додав, що відповідне розпорядження може бути ухвалено на засідання уряду 13 жовтня.

«Разом із моїм колегою, Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, будемо подавати таку ж пропозицію від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду вже 13 жовтня», — зазначив Шкарлет.

Водночас він зазначив, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ.

Читайте також: 88 шкіл Львівщини — на дистанційному навчанні

Нагадаємо, 11 жовтня президент України Володимир Зеленський дав доручення посилити карантинні заходи — студентів вищих навчальних закладів відправлять на дистанційне навчання та збільшать штрафи за недотримання протиепідеміологічних правил.

Схожі новини