Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В містах, де були масові заходи – найбільша кількість хворих на COVID – Немчінов

  • 10.10.2020, 16:50
  • 758

Якщо поліція доведе, що ці заходи були проведені із порушенням карантинних вимог, за це організатори понесуть відповідальність

Найбільше хворих на Сovid-19 було зафіксовано якраз у тих містах, де проводилися масові заходи. Про це міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов сказав на брифінгу за результатами засідання уряду, повідомляє Укрінформ.

«Ми робили аналіз сьогоднішньої статистики і виявили, що три найбільших міста по захворюваності — це Харків, Одеса та Київ. Фактично, це міста, у яких проводилися масові заходи. Я знаю, що Національна поліція порушила справи по Одесі. За сьогодні в Дніпропетровській області і в місті Дніпро 12 померлих за день, при тому, що декілька сотень захворілих», — сказав Немчінов.

За його словами, якщо поліція доведе, що ці заходи були проведені із порушенням карантинних вимог, за це організатори понесуть відповідальність.

«Якщо буде доведено, що люди померли внаслідок того, що вони брали участь у масових заходах, які не були встановленим порядком дозволені відповідно до карантинної зони, то організатори таких заходів будуть притягнені до кримінальної відповідальності», — сказав урядовець.

Схожі новини