Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні хочуть відмовитися від сезонного переведення годинників

  • 09.10.2020, 19:55
  • 770

Перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук пропонує відмовитися від переходу на літній і зимовий час і закріпити на території України єдиний київський час

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні (9 жовтня — ред.) зареєстрував законопроєкт „Про обчислення часу в Україні“ (реєстр. номер 4201), яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників».

Стефанчук відзначив, що щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб.

Тому ухвалення цього закону забезпечуватиме «стабільний природній цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення».

Крім того, за словами Стефанчука, проєкт закону «спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації», мовляв, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час Російської Федерації, а тому закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу «зміцнити безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій».

Читайте також: Життя без переведення годинників на літній і зимовий час: кому це потрібно і навіщо

Віцеспікер також переконаний, що законопроєкт сприятиме євроінтеграційним прагненням України, оскільки 84% жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським Парламентом.

Стефанчук також поцікавився, що з цього приводу думають користувачі соцмережі.

Схожі новини