Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вогнем та мечем: президент Киргизстану увів війська у Бішкек

  • 09.10.2020, 18:15
  • 830

Президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков оголосив на території міста Бішкек режим надзвичайного стану

У столицю водять війська, передає пресслужба президента.

«Ввести надзвичайний стан на території міста Бішкек Киргизької Республіки на період з 20:00 9 жовтня 2020 року до 08:00 21 жовтня 2020 року», — йдеться в указі глави Республіки.

Як зазначається, режим надзвичайного стану вводиться «у зв'язку із ситуацією, пов'язаною з насильством і загрозою життю і здоров'ю людей, що виникла в результаті масових заворушень».

Крім того, Генеральному штабу Збройних сил Киргизької Республіки доручено ввести в місто Бішкек військові формування з технікою для організації блок-постів, припинення збройних зіткнень, забезпечення охорони правопорядку та захисту мирного населення.

Указом Жеенбекова також визначено обмеження прав і свобод громадян на території міста Бішкек.

«Зокрема, ухвалено рішення забороняти окремим громадянам залишати місце проживання, ввести контроль за засобами масової інформації, ввести особливі правила користування зв'язком, обмежити рух транспортних засобів», — додається в документі.

Читайте також: Заворушення в Киргизстані: демонстранти захопили будівлі уряду і мерії Бішкека

Нагадаємо, 5 жовтня у Киргизстані спалахнули масові протести на знак незгоди з результатами парламентських виборів. У мітингах взяли участь тисячі людей, а згодом акції переросли в сутички з поліцією.

Згодом Центральна виборча комісія Киргизстану заявила, що не визнає результатів парламентських виборів в країні та протягом двох тижнів повинна призначити повторні вибори депутатів парламенту країни.

Напередодні заступник голови Ради безпеки Киргизстану Омурбек Суваналієв заявив про зникнення президента країни Сооронбая Жеенбекова і прем'єр-міністра Кубатбека Боронова, також було ухвалено рішення про закриття кордонів.

Сьогодні, 9 жовтня, президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков відправив у відставку прем'єр-міністра Кубатбека Боронова та його уряд.

Схожі новини