Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Верховний суд зобов'язав Зеленського говорити українською мовою

  • 09.10.2020, 17:35
  • 782

Верховний Суд визнав, що Президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою під час виконання службових обов’язків

Особа звернулася до суду з позовом, у якому просила визнати протиправним спілкування Президента України 23 травня 2019 року на форумі інтернет-діячів iForum-2019 недержавною мовою та зобов’язати його утриматися від спілкування недержавною мовою на всій території України при здійсненні повноважень.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні заявлених позивачем вимог у повному обсязі.

Розглянувши апеляційну скаргу позивача, Велика Палата В С вказала на те, що під час виконання службових обов’язків Президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою. Водночас за дії, вчинені в межах політичної діяльності, а не під час виконання передбачених Конституцією повноважень, Президент несе політичну, а не юридичну відповідальність.

Читайте також: Зеленський і партія «Слуга народу» взяли курс на мовний реванш

Враховуючи викладене, Велика Палата В С закрила провадження у справі, оскільки заявлені позивачем вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Із повним текстом постанови Великої Палати Верховного Суду від 7 жовтня 2020 року у справі № 9901/393/19 (провадження № 11−26заі20) можна буде ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень www.reyestr.court.gov.ua.

Схожі новини