Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перед парламентом Данії майже годину виступала фейкова Тихановська

  • 09.10.2020, 16:15
  • 734

Невідома людина 6 жовтня виступала по відеозв'язку на засіданні Комітету з питань зовнішньої політики Данії, видаючи себе за лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську

Коли почалася зустріч, у «Тихановської» і її працівників нібито виникли проблеми з камерою на комп'ютері, і тому її обличчя було неможливо побачити, повідомили в парламенті Данії.

На зустрічі йшлося про політичну ситуацію в Білорусі і те, як Данія може підтримати білоруський народ у його боротьбі за демократію і права людини. Зустріч тривала близько 40 хв. Потім депутати зрозуміли, що щось не так, і голова завершив засідання.

Пізніше, коли представники комітету зв'язалися із соратниками Світлани Тихановської, ті повідомили, що вона не брала участі в такій зустрічі. Хто саме був на зв'язку з комітетом, не повідомляють. Однак парламентарі наголосили, що в ході зустрічі «не було сказано нічого, що могло б поставити під загрозу зовнішньополітичну лінію Данії».

Читайте також: І вашим і нашим: Тихановська назвала Путіна «мудрим керівником»

«Я сподіваюся, що ця ситуація просто грубий жарт, але вона також дає привід для роздумів», — зауважив Мартін Лідегор, голова Комітету з питань зовнішньої політики парламенту Данії.

Його заступник Міхаель Оструп Єнсен заявив агенції Reuters, що наразі не знає, хто стоїть за обманом, але вказав на ознаки російського сліду:

«Це може з'явитися в сатиричному шоу в російськомовній країні. Також не виключаю, що це — незграбна спроба шпигунства чи поганий жарт. Я не наважуся сказати».

Схожі новини