Передплата 2024 «Добра кухня»

"Ми привезли 2,5 млрд. фунтів стерлінгів": Зеленський пишається новим кредитом

  • 09.10.2020, 08:35
  • 978

Україна підписала з Великобританією Меморандум про взаєморозуміння, який дозволить отримати кредит у розмірі до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів

«Відповідно до Меморандуму, UK Export Finance відновлює роботу на українському ринку з підтримки британського експорту. UKEF зможе надати кредитні гарантії в розмірі до 2,5 млрд фунтів стерлінгів для британсько-українських торговельних контрактів», — йдеться у заяві.

Підтримку UKEF зможуть залучити конкретні галузі, визначені в Меморандумі про взаєморозуміння з урядом України.

«Ми привезли з Великобританії два з половиною мільярди фунтів стерлінгів. Це нова сторінка українсько-британського співробітництва і безпрецедентна подія для України», — наголосив Зеленський.

За його словами, ці кошти можуть бути використані для реалізації інвестиційних проєктів у таких пріоритетних галузях, як безпека й оборона, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров'я.

Читайте також: Україна влізла у захмарні борги: коли і скільки віддаватимемо

Нагадаємо, Україна і Великобританія 8 жовтня підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство. Документ, підписаний під час візиту президента Володимира Зеленського в Лондон, він замінить Угоду про асоціацію в торгівлі з Британією після Brexit.

Схожі новини