Передплата 2024 «Добра кухня»

"Життєво важливі органи не зачеплені"

Один вистрелив собі у голову, другий встромив ніж у груди

Двох львів’ян віком під 60 років майже в один час «швидка» доставила у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги: один з них вистрелив собі у голову, інший встромив ножа у грудну клітку та пах… Чоловіки вижили і шкодують про те, що зробили.

Війна на Сході України призвела до того, що багато українців мають вдома зброю. А якщо є зброя вдома, вона може вистрелити.

— Побутова сварка з домашніми, зловживання алкоголем — і 56-річний чоловік, львів’янин вистрелив собі у голову, — розповідає кореспонденту «ВЗ» завідувач відділення інтенсивної терапії Львівської лікарні швидкої медичної допомоги Наталія Матолінець. — Так сталося, що життєво важливі органи не зачеплені, кулю під час операції вийняли, чоловіка перевели у нейрохірургічне відділення. Можна вважати, відбувся легким переляком… За кілька днів — схожа історія: 59-річний львів’янин під час скандалу вдома вхопився за ніж, — і себе в груди, а потім — у пах.

Якщо би не професійні дії медиків «швидкої», міг би померти. Вчасно зупинили кровотечу, вчасно доставили у лікарню. Чоловік живий. Обидва чоловіки дуже шкодують, що так сталося, мовляв, не розуміли, що могло статися…

Фото пресслужби Львівської лікарні швидкої медичної допомоги.
Фото пресслужби Львівської лікарні швидкої медичної допомоги.