Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І президентів коронавірус не шкодує...

22 народні депутати України нині лікуються від коронавірусу – через це парламент переніс пленарні засідання

Серед тих, кого вразила ця хвороба, — п’ятий президент України Петро Порошенко.

Дружина колишнього глави держави Марина Порошенко розповіла, що її чо­ловік перебуває в одній із київських ліка­рень із двостороннім запаленням легень. Каже: порівняно із попередніми днями стан погіршився. І уточнила — захворю­вання призвело до згущення крові, через що медики не можуть зробити її аналізу, аби моніторити перебіг хвороби, контро­лювати стан здоров’я.

За словами Марини Порошенко, крім чоловіка, із ковідом бореться також їхня дочка. Але вона хворобу переносить лег­ше.

Станом здоров’я п’ятого президен­та переймаються багато українців. На­родний депутат від «Європейської Солі­дарності» Ірина Геращенко розповіла: «З Іванною Климпуш-Цінцадзе ми зараз на Закарпатті. На всіх зустрічах перше пи­тання — не про політику, а про здоров’я ПП. Шановний Петре Олексійовичу, Му­качево бажає вам якнайшвидшого оду­жання. Вам ще Путіна треба перемага­ти!».

Тим часом дружина експрезидента (за фахом — лікарка) розповіла про си­туацію у Києві із наданням меддопомо­ги тим, хто захворів на ковід: «Лікарі вже на межі виснаження, хоча роблять все можливе. У лікарнях не вистачає ліжок для хворих на коронавірус, кисневих кон­центраторів, реанімаційного обладнан­ня. А зі спеціального фонду АнтиCovid не куплено жодного апарата ШВЛ! Поки що гроші витрачали на все що завгодно, крім медицини, влада повністю втратила контроль над протидією пандемії… За­раз українцям доводиться розраховува­ти тільки на себе і на благодійників. Тому прошу кожного: користуйтеся масками і дотримуйтесь соціальної дистанції».

Схожі новини