Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Де ви заробили свій перший мільйон? На платних камерах у СІЗО!

Платні камери у слідчих ізоляторах України заробили свій перший мільйон гривень

Про це повідомив на своїй сторінці у ФБ міністр юстиції Денис Малюська. Як поінформував чиновник, однозначним чемпіоном є Державна установа «Київський слідчий ізолятор», яка заробила 621 тис. 507 гривень, які витрачає на ремонти безкоштовних камер.

Нагадаємо, ініціатива Мін’юсту запровадити плат­ні камери в СІЗО, а також подарункові сертифікати на перебування у цих каме­рах, почалася від квітня цьо­го року і ще набирає обертів. За словами міністра, плат­ні камери у СІЗО показують чудові результати. Нещо­давно у київському СІЗО від­крили жіночу платну камеру та одну додаткову чолові­чу. Незважаючи на найви­щу вартість київських камер, попит тут теж найбільший. І до відкриття додаткових камер вільних місць тут не було. Надходження від плат­них камер спрямовують на ремонт безкоштовних ка­мер. Другим після Києва по­зитивні результати показав Миколаївськийслідчийізо­лятор, де уже відремонтува­ли дві невеликі безкоштовні камери.

Подарункові сертифіка­ти на платні камери у СІЗО теж непогано викуповують, але, за словами Дениса Ма­люськи, треба краще. За ін­формацією Міністерства юстиції, подарунковийсер­тифікат на перебування у ка­мері підвищеного комфорту у СІЗО у Київському слідчо­му ізоляторі коштує 2000 грн за добу, 8000 грн за тиждень, 12 000 грн за місяць. У Львів­ськійустанові виконання по­карань (№ 19) — 1000 грн за добу, 3500 грн за тиждень, 4000 грн за місяць.

Схожі новини