Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Любите тірамісу? Гайда у Тревізо!

Італійці шукають членів журі, які оберуть найкращих майстрів приготування цього десерту

Організатори Кубка світу з приготування відомого десерту, тірамісу, який відбудеться у Тревізо, шукають сотню суддів. «Присяжні» мають оцінювати десерт, що походить із півночі Італії. Набір кандидатів триває у соцмережах. Кожен із арбітрів скуштує по 200 порцій популярного смаколика.

Місцеве видання щоденника Corriere della Sera наголошує, що така робота буде просто мрі­єю для любителів бісквітів, сиру маска­поне та кави (тобто основних складників тірамісу). Кандидати у члени журі му­сять довести, що не тільки полюбляють ласувати тірамісу, а й добре на ньому знаються. Претенденти повинні спочат­ку написати мотиваційні листи, а згодом відповісти на 15 питань спеціальної ан­кети.

Остаточний відбір членів журі, які ви­значать переможців Кубка світу, зробить Академія тірамісу в Тревізо. Згідно зі своїм статутом, ця асоціація «поширює тірамісу та цінності італійської кулінар­ної культури» по всьому світу. Протягом багатьох років власті Тревізо (регіон Ве­нето) намагаються довести, що тірамісу походить саме з цього міста. Як ствер­джують у Тревізо, рецепт був створений у місцевому ресторані Le Beccherie по­над 50 років тому.

А згодом офіційний припис був ра­зом із нотаріальним актом переданий Італійській академії кухні.

Схожі новини